Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Μαζεύω μυρωδιές και εικόνες

Είναι στιγμές που νιώθω πως πνίγομαι.
Ασφυκτιώ, ψάχνω κάτι να ξεφύγω να σωθώ απο τον ίδιο μου τον εαυτό.
Οταν τελικά τα καταφέρνω και αγγίζω έστω για λίγο την πολυπόθητη ηρεμία, τη γαλήνη πιστεύω πως κατέκτησα την ευτυχία, δυστηχώς μόνο για λίγο.
Ακόμα και αυτό που τόσο λαχταρώ μετά απο λίγο μπορεί να με πνίξει.
Ειναι στη φύση μας λένε...


Είμαι σε μια φάση που έχω πάρει τρομερές αποφάσεις για τη ζωή μου, ετοιμάζομαι να αλλάξω δουλειά (οταν καταφέρω και βρώ-λέτε να βάλω αγγελιά στο blog ζητείτε θέση βοηθού λογιστού εις Αθήναν για νεαρά Σαλονικιά?), σπίτι και το κυριότερο πόλη!!!!
Απο τη μιά με πνίγει ο ενθουσιασμός για την αλλαγή, τη νέα μου ζωή, τη συμβίωση μου με τον άνθρωπο που αγαπώ και απο την άλλη ο πανικός, θα βρώ δουλειά, θα παίρνω καλά λεφτά, θα την αντέξω την Αθήνα (αυτή θα με αντέξει θέλει δε θέλει), πως θα ζήσω μακρυά απο την πόλη μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου, μωρό μου θα μπορέσουμε να συμβιώσουμε ή θα με στείλεις πακέτο πίσω?
Φοβάμαι πως στους καυγάδες μας δεν θα μπορώ να τρέξω στην κολλητή μου να σε θάψουμε και να με παρηγορήσει (εννοείται οτι παρηγοριά με θάψιμο πάνε πακέτο).
Φοβάμαι πως θα βγαίνω βόλτα μόνη μου και μετά θα σε παίρνω πανικόβλητη τηλέφωνο επειδή χάθηκα, και δεν νομίζω πληροφορίες του στυλ π.χ. "είμαι σε ένα περίπτερο δίπλα σε ένα μεγάλο πάρκο και απέναντι είναι ένα τεράστιο κτίριο έλα να με πάρεις!" να είναι χρήσιμες.
Φοβάμαι πως τώρα που θα ζούμε μαζί ισως βαρεθούμε (δεν το πιστεύω βασικά αυτό αλλά όποιος δηλώνει εργένης προσπαθεί να με πείσει....ναι για σένα το λέω ξέρεις εσύ).
Και άλλα πολλά φοβάμαι αλλά και άλλα τόσα ανυπομονώ να έρθουν γενικά τα ψυχολογικά μου είναι πολύ μπερδεμένα και έχω αναγκη απο ηρεμία, απο ποτάκι στην παραλία με τους φίλους, παιχνίδια στη θάλασσα με το ζιζάνιο την αδερφή μου, καφέ και κουτσομπολιό με τις κολλητές, προετοιμασία της μιας για την ξενιτιά (σ.σ. μεταπτυχιακό στην Ολλανδία) ατελειώτα σχέδια για το πότε και πώς θα πάω μια βόλτα εκει ψηλά κι εγώ ( θα θυσιαστώ για την φιλενάδα μου) και άλλα πολλά πολλά.
Οπως καταλαβαίνεται το μπλογκ μου θα κάνει διακοπές, εχω ανάγκη να γεμίσω απο τόσα πολλά πριν φύγω που δεν μπορώ να αφιερώσω τον ίδιο χρόνο (εκτός αν έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα ή χτυπήσει τους 50 το θερμόμετρο) όπως πριν, μπορεί και πιο συχνά δεν ξερω απλά είμαι σε περίεργη φάση και ήθελα να το ξέρετε.

Σας φιλώ

26 σχόλια:

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Καλημέρα ντροπή,

βρε ρεμάλι Θεσσαλονικιά.....σοβαρά λες να το κάνεις το βήμα?....να κατέβεις στην πόλη μας να γίνεις άνθρωπος? :- ))))))))...εσύ για Βρυξέλλες δεν πήγαινες και μόνη σου?τώρα φοβάσαι την Αθήνα?μας δουλεύεις?¨
:-))))))

Λοιπόν....για να σου απαντήσω σοβαρά και μια φορά...
(τελευταία εε??)

1...απ'ότι καταλαβαίνω παίρνεις ρίσκο όσο παίρνει και ο φίλος σου, έτσι?...καλά ίσως λίγο παραπάνω εσύ!

2.Αν ανησυχείς τόόόόσο πολύ, θα επιδράσει αρνητικά.....!

3.Απ'ότι καταλαβαίνω δεν παντρεύεσαι....κάνεις μια κίνηση που σε μια άλλη χώρα(Βέλγιο ας πούμε) θα ήταν απολύτως φυσιολογική για να δεις τελικά αν ταιριάζεις, όσο νομίζεις, με κάποιον.Στην Ελλάδα απλά "ακούγεται" κάπως λόγω της βλαχονοοτροπίας κάποιων!....

4.Ότι και να γίνει πιστεύω ότι θα περάσετε καλά αφού έχετε τη τρέλλα να μείνετε μαζί.Όλα τα ζευγάρια περνάνε φάσεις καψούρας, βαρεμάρας, ξαναμανακαψούρας, έρωτα ή απλά σεξουαλικού ξεσκίσματος κλπ.
Η παντελώς εργένικη ζωή για τον άντρα είναι μέχρι τα 45, μετά οι περισσότεροι ξυπνούν ένα πρωί και πνίγονται στη μιζέρια τους και την μοναξιά τους.....αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και ως γνωστόν όλοι έχουν μια γνώμη όπως και έναν κώλο.....ακόμα όμως και ο κώλος έχει δύο υποκωλομέρια....οπότε δεν υπάρχουν κανόνες σ'αυτά....

5.Μικρή είσαι και θα είναι μια καλή εμπειρία ότι και να γίνει, αν δε σας "βγει"....καλώς να μην βγει, θα σημαίνει ότι είσασταν για να ζήσετε μέχρι κάποιο σημείο μαζί και όχι παραπέρα.

6.Από καλή προσωπική πείρα να σου πω ότι οι μεγάλες "ανησυχίες" για το μέλλον μιας σχέσης και το να αφήσετε "ανησυχίες τρίτων" να σας μπουν στο μυαλό....οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χωρισμό....

K-Top είπε...

Τόσο που το έχεις σκεφτεί δεν σε παίρνει να κάνεις πίσω. Δηλαδή σε παίρνει αλλά κάθε φορά που θα σου πηγαίνει κάτι στραβά θα σκέφτεσαι "και αν είχα κάνει το βήμα?".

Στην τελική καλύτερα να μετανοιώνεις για κάτι που έκανες, για κάτι που κυνήγησες παρά για κάτι που "θα μπορούσες να κάνεις" αλλά δεν ξεκούνησες.

Το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινάει με το πρώτο βήμα. Αν το νοιώθεις σωστή κίνηση, μην κοιτάξεις καν πίσω. Στην τελική οι άνθρωποι κάποτε μπαίνανε σε πλοία και διασχίζανε ωκεανούς χωρίς να έχουν ιδέα που πηγαίνουν! Σε μια μετακόμιση Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα κολλήσουμε????

UrbanTulip είπε...

μαράκι μου μια χαρά θα είσαι! Αθήνα είναι και όχι η άλλη άκρη του κόσμου.
ΚΑι να χαθείς, θα τα βρεις
Και μοναξιά να νιώσεις, υπάρχουν τα τηλέφωνα.
Και κοσμός θα γνωρίσεις και από όλα!
Μη φοβάσαι τίποτα! Είναι όλα μια ιδέα του μυαλού, πραγματικά.
Να σαι καλά
χ

Ανώνυμος είπε...

κοριτσάκι μου μην φοβάσαι για τίποτα.... η Θεσσαλονίκη 5 ωρίτσες δρόμος είναι, όποτε σου τη βαράει να πηγαίνεις να ξεδίνεις και πάλι επιστροφή στην Αθήνα. Παρηγοριά και θάψιμο όντως πάνε μαζί και ακόμα και στην Αθήνα μπορείς να το κάνεις με την φίλη σου. Μια βόλτα στο περίπτερο θα λες ότι πας και θα τηλεφωνείς στην φίλη σου να του τα χώνεις, μόνο να μην ξεχνάς να αγοράσεις και κάτι από το περίπτερο έτσι για το ξεκάρφωμα! Όταν θα είσαι ήρεμη θα επιστρέφεις και θα κοιτάς τα πράγματα από άλλη σκοπιά.
ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
ΧΑΛΑΡΩΣΕ.
φιλάκια....

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβασαι τιποτα.Ολα καλα θα πανε. Να 'σαι μονο αισιοδοξη και θετικη.
Καλη αρχη στην καινουργια σου ζωη!
Φιλια.

Ανώνυμος είπε...

βρε ξουκλα μου, ξεκινας να κατεβεις χωρις να εχεις βρει στην Αθηνα δουλεια?ωχ...
εξαρταται, και σε ποια περιοχη θα μεινετε με το μωρο σου.ειναι κατι μακρινες, μιζερε, αχρωμες...μακαρι να διαλεξετε καποια με "το κατι"
ο,ποτε βαρεθεις παιδι μου, επιστρεφεις πισω. Μη φοβασαι τιποτα.σιγα, μια σταλιτσα ειναι η Ελλαδίτσα μας...

fevis είπε...

Να πάνε όλα καλά... Και αν τύχει και φρικάρεις κάποια στιγμή, μπορούμε να θάψουμε τον οποιονδήποτε και από εδώ... Στεγνά... :-)

anima rana είπε...

Μαράκι μη μασάς! Η Θεσσαλονίκη... μισή ώρα δρόμος είναι με το αεροπλάνο, κι αν κλείσεις και τα εισιτήρια νωρίς, είναι και φθηνά!

Κι αν ποτέ θελήσεις, μπορεί ένα Αθηναϊκό βατραχάκι να σε βοηθήσει να προσανατολιστείς!

σμάκ!

Μαράκι είπε...

Τσίρκουλο αν σου απαντήσω με άλλο ένα σεντόνι κανεις δεν θα μπαίνει να διαβάζει πια σχόλια οπότε προς διατήρηση κινητικότητας του μπλογκ (πως τα λέω η άτιμη) ενα θα πώ εκτός απο το εργασιακό όλα τα αλλα δεν τα φοβάμαι τόσο.

Atron είμαι καλομαθημένη βρε και γκρινιάρα γι αυτό το κάνω τόσο μεγάλο θέμα!!

Τουλιπάκι μου άντε πάρε σειρά κι εσύ!!!

spaigeck μωρε μια χαρά θα είναι όλα το νιώθω αλλιώς δεν θα το τολμούσα απλά δεν έχω συζήσει ξανα (συγκατοίκησα σαν φοιτήτρια αλλά ειμασταν κοπέλες και εντελώς αρντάν τότε) και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.

nixtolouloudo ευχαριστώ πολύ για τη θετική ενέργεια!!

Βρε Δανάη αν δε βρώ δουλίτσα δεν κατεβαίνω την ανεργία ποτέ δεν την χώνεψα!!

fevis το στεγνά πολύ μου άρεσε :)))))

Βατραχάκι μου οτι έκανα ως τώρα για να κατεβαίνω κάτω θα το κάνω για να ανεβαίνω πάνω η aegean gold member βλέπω να με κάνει, τελευταία πετυχαίνω και τις ίδιες αεροσυνοδούς, κάνω και φιλίες, ταξίδεψα με το καινούριο αεροσκάφος τι να λέμε τώρα...
Οσο για τον προσανατολισμό με συγκινείς πολύ θα τό θελα!!

Μαράκι είπε...

Αααα και πληροφοριακά....

Η αλήθεια είναι οτι όσον αφορά το μέρος της σχέσης μου δεν αγχώνομαι, ανυπομονώ!!
Αν και γενούνται απορίες, δεν μπορείς να είσαι αποτριχωμένη και στην τρίχα συνέχεια ε?

Βασικά το μόνο που με αγχώνει είναι το θέμα της δουλειάς αν λυθεί αυτό θα μου μείνει μόνο ο ενθουσιασμός και όλα τα άλλα θα βρούν την λύση τους στην πορεία.

patsiouri είπε...

Εκτός από τα άλλα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις, σου προσθέτω κι άλλο ένα! Μόλις τακτοποιηθείς στο καινούριο σπίτι, τη γάμησες! Κερνάς καφέ εμένα και το βατράχι!

Όσο για τις συμβιώσεις...μήν αγχώνεσαι...ποτέ ξέν ξέρεις τί!

Εγώ το έκανα, κάποια στιγμή κόλλησε...χωρίσαμε, τα ξαναφτιάξαμε, ξανασυμβιώσαμε, ξαναχωρίσαμε..τώρα ξαναείμαστε μαζί αλλά από άλλες πόλεις (κοντινές ευτυχώς), όλα τα προβλήματα μας τα έλυσε ο διορισμός του!!

Το βατράχι πάλι παντρεύτηκε!

Εσύ...ποιός ξέρει???

Αν θές να κλαφτείς πάντως κρεβατάκι στο σπίτι μου υπάρχει, φιλιά!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κατ αρχήν, εσύ ρε τσίρκουλο γιατί πετάγεσαι σαν πορδή; Σε ρώτησε κανένας; Σου πέφτει λόγος; Τέλος πάντων... άλογο ζώο είσαι, δεν σε παρεξηγώ!

Μαράκι, εγώ, όσο περνούσε απ' το χέρι μου, προσπάθησα να σε αποθαρρύνω! Επιμένεις να κάνεις του κεφαλιού σου! Κάντο ντε να δεις τι θα πει κορόμηλο;

Θα τα ξαναπούμε όταν η βαρβαρότητα της καθημερινότητας θα έχει πάρει τη θέσει του σημερινού ενθουσιασμού! Τότε που θα επιζητάς την οικειότητα του χώρου και των δικών σου ανθρώπων!

Βέβαια, όλ αυτά ανατρέπονται αν βρήκες τον τέλειο άντρα! Τον άγιο! Ποιον άγιο; Ένας άγιος δεν φτάνει!
Μόνο αν βρήκες τους Σαράντα Αγίους μαζί να το τολμήσεις το βήμα!
Κι ο Θεός βοηθός...

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

όποιος έχει την μύγα....να την φέρει πίσω...
;-)))

Unknown είπε...

έκανα ακριβώς το ίδιο πριν από περίπου ένα χρόνο με αντίθετη φορά της αμαξοστοιχίας δηλαδή ξεκίνησα από την Κάτω Πόλη στην Πάνω Πόλη, ξέρω ότι οι περισσότεροι κάνουν αυτό που θα κάνεις εσύ και όχι αυτό που έκανα εγώ. Ξέρω όλα σου τα ερωτήματα τα έζησα και γω. Όλοι μου λέγανε ότι έκανα επαγγελματική αυτοκτονία, δεν ένιωθα έτσι. Πληρώνομαι πολύ λιγότερα. Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι κολλητοί μου. Ό,τι και να λένε δεν έρχονται εύκολα να σε δουν. Μου λείπουν οι δικοί μου. Όμως δεν μετανιώνω καμία στιγμή, έκανα την επιλογή μου, ανέβηκα χωρίς να ξέρω σχεδόν κανένα στα επαγγελματικά μου, ακόμα δεν είναι στέρεα, αλλά κάτι κάνω. Έχω αλλάξει 3 δουλειές μέσα σε ένα χρόνο, ούτε αυτό με πείραξε. Είμαι με τη Β και αν και φοβόμουν τη δύναμη της συνήθειας, έκανα λάθος όλα είναι υπέροχα. Έχω πλέον φίλους και δω. Συμπέρασμα, αν κάτι το θες πολύ κάντο. Κάνε εσύ την επιλογή. Τις λύσεις στα υπόλοιπα θα τις βρεις είμαι σίγουρος. Αν χρειαστείς οτιδήποτε ξέρεις πού θα με βρεις. Καλή δύναμη ;)

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται ΣΟΥΠΕΡ!!!!!

:D:D:D

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πού θα πας, Αθήνα; Το διαβατήριο το ετοίμασες; Η Αθήνα δεν ανήκει στη Σέγκεν. Αν όμως πας για διακοπές εκεί, καλά να περάσεις.

Zooman είπε...

ΕΛΑ, ΕΛΑ!!

ΕΛΑ, ΕΛΑ!!!

Είμαστε καλοί ανθρωποι εμείς!!!
;-))

kanataki είπε...

ψηλά το κεφάλι
και κοιτάμε μπροστά!




υγ μα καλά δεν έμαθες τίποτα από ολόκληρη θρασκιά???

afterhours είπε...

Να πας να το βρεις το μωρό σου.Είναι μια σωστή πράξη & απόφαση. Ας τα βλέπουν αυτά όλες οι γυναίκες & να παραδειγματίζονται.
Καλη επιτυχία σε όλα... (αν & την Αθήνα τη συχαίνομαι).

Μαράκι είπε...

Patsiouri λάθος κάνεις μάλλον το αντίθετο βλέπεις εμεις πίνουμε 4ωρους καφέδες εδω πάνω αρα την κάτσατε τη βάρκα χαχα!!

Και μάλιστα δεν θα περιοριστώ μόνον σε έναν!!

Μπα Ασκαρ ενα ρεμάλι βρήκα να ταιριάζουμε :)))

Ρε τσίρκουλο άσε τις μύγες ήσυχες πια!!

street spirit εσενα σκέφτομαι και παίρνω κουράγιο!! όλα στο χέρι μας είναι...θέλω να ελπίζω...και τα καλά και τα στραβά.

Ιωάννα και μένα υπέροχο μου ακουγόταν όταν το έκαναν άλλοι (τώρα που το κάνω εγώ μου φαίνεται κουφό).

Δείμο δικιο έχεις...χρειάζομαι και βίζα? :)))

Ναι zooman όλοι καλοί είναι οι κακοι στη φυλακή :))

tsaperdona χοχο είμαι ανεπιδεκτη μαθήσεως!!

afterhours....μην λές τέτοια ήδη ο μισός αντρικός πληθυσμός που ξέρω σιχτιρίζει τους Αθηναίους που τους τρώνε τις γυναίκες χεχε!!

Κατουρημένη ποδιά είπε...

koita na deis pou egw 8elw na fugw apo thn A8hna, na paw na meinw sth Salinokh..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όχι βίζα δε χρειάζεσαι, είναι θέμα Σέγκεν (σε καλύπτει η καινούρια ταυτότητα).

patsiouri είπε...

Εγώ κανένα πρόβλημα, το βατράχι έχει λαλήσει στη δουλειά! Πού θα πάει, θα την παρασύρουμε στην ακολασία, φιλιά!

Shades είπε...

Μη μασάς ρε.. και όποιος σε πειράξει να φωνάξεις το Μένιο.
Αν δεν το κάνεις θα έχεις αμφιβολία για μια ζωή.. μη μασάς και να ακολουθείς πάντα τη πρώτη σου σκέψη συνήθως δεν κάνει λάθη αλλά ακόμα και έτσι να είναι.. μέσα απ' αυτά θα γίνεις πιο μαγκιά!!!
Φιλιά και σε περιμένουμε.. κι εγώ κι ο Μένιος.

kanataki είπε...

την πήρες την απόφαση ή όχι ακόμα???

Μαράκι είπε...

Χοχο γεια σας παιδάκια!!
Χθές με τον καλό μου βρήκαμε σπιτάκι μόλις τακτοποιηθώ και με τη δουλειά θα μαζέψω τα μπογαλάκια μου (είναι και μπόλικα) και θα κατέβω!!!